+90 533 373 72 77

+90 533 373 72 77

Mavi Tur Rotaları

En güzel mavi tur rotaları;

Mavi yolculuk rotaları ve haftalık Fethiye yat kiralama programları tatil türünün genel mantığına uygun olarak müşteri memnuniyeti ve tercihleri öncelikli olmak şartıyla esnek ve değişebilir hazırlanmaktadır. 

Türkiye’nin Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında, Kekova – Bodrum arasında bulunan çok sayıda ada ve koy haftalık yat kiralama programlarının hazırlanmasında çok fazla seçenek sunmaktadır.

Mavi Tur programları karar aşamasında genel hatlarıyla belirlenmekte, tekne kiralama fiyatlandırması ve planlaması buna göre yapılmaktadır. Tekneye giriş esnasında kaptanın da bulunduğu toplantıyla tekrar üzerinden geçilmekte olup tur esnasında gidilen koyların kalabalık olması denizin ve havanın durumu, misafirlerin talepleri gibi nedenlerle kaptan ve yolcuların ortak kararıyla anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Tekne tatili esnasında güvenlik başta olmak üzere farklı nedenlerle programların işleyişi ve gerekli durumlarda değiştirilmesi kaptanın yetki ve sorumluluğundadır.

Genel anlamda mavi tur dinlenme amaçlı bir tatil türüdür. Tatil yörelerinde yapılan tekne turlarındaki koşuşturmanın ve bazen de gürültünün aksine amaç olduğunca fazla yol yapıp çok sayıda koy ve ada gezmek değildir. Genel işleyiş günlük iki veya bazen de üç noktada olabildiğince huzurlu zaman geçirmektir. Tekne tatili sonunda kendinizi gerçekten dinlenmiş ve günlük hayatın stresinden arınmış hissetmelisiniz.

Haftalık yat kiralama programlarında izlenen, gelenekselleşmiş ve en popüler Fethiye veya Göcek çıkışlı rotalardan bazıları şunlardır:

 

  • FETHİYE – GÖCEK KOYLARI

Fethiye Göcek koyları bölgesi kısa mesafelerde, birbirine yakın çok fazla koy ve adacık bulundurmaktadır. Mavi Yolculuk rotaları içinde adı en çok duyulan bölgelerden biri olma özelliğini de taşıyan Göcek Adaları bölgesi mavi tur programları içinde en dinlendirici olanlardan birisidir. Yassıca Adaları, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Kleopatra Hamamı, Sarsala Koyu, Ressam Bedri Rahmi Koyu, İç ve Dış Göbün Koyları bu bölgede bulunan yüzlerce seçenekten sadece birkaçıdır. 

İsteğe göre bu program Gemiler Adası, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz de eklenecek şekilde genişletilebilir.

Fethiye Körfezi ve Göcek Adaları Bölgesi Fethiye ve Göcek Çıkışlı Haftalık Gulet Kiralama Tatillerinin çoğunun da seçilen programa göre en az bir ya da iki günlük bölümünü oluşturmaktadır.

 

  • FETHİYE – MARMARİS – FETHİYE

Fethiye’den başlayıp Marmaris’e kadar uzanan coğrafyada uygulanan bu haftalık yat turu programı güzergahı üzerinde bulunan Göcek Koyları, Dalyan, İztuzu Plajı, Ekincik ve Marmaris Koylarını içermektedir. Tercihe göre iki haftalık yat kiralama ile Datça’ya kadar uzatılabilecek olan bu rotada iki turistik şehir Marmaris ve Fethiye arasında bulunan eşsiz güzelliğin keyfini denizden sürme şansı vermektedir.

Aynı program ters çıkışla Marmaris’te başlayacak şekilde de planlanabilmektedir.

  • FETHİYE – EKİNCİK – FETHİYE

Fethiye veya Göcek çıkışlı bu program Marmaris ile Köyceğiz arasında bulunan Ekincik koyuna kadar uzanmaktadır.

Fethiye Göcek Koyları ve Fethiye – Marmaris programlarının arasında bir rotadır. 

Bu haftalık yat tatili programının en keyifli bölümlerinden birisi Dalyan nehrinde çalışan küçük teknelerle yapılacak olan bir nehir gezintisi ve çamur banyosudur. 

Yat tatili programını yürüyüş ile birleştirmek isteyenler için Ekincik’ten Kaunos antik kentine yapılacak bir yürüyüş ve ardından nehirde bir tekne gezintisi tatilin unutulmazlarından olacaktır.

 

  • FETHİYE – KEKOVA – FETHİYE

Fethiye veya Göcek çıkışlı bu rotada Batık Şehir diye de tanınan Kekova’ya kadar süren bir deniz macerası yaşanmaktadır. Haftalık yat kiralama turu süresince Ölüdeniz, Kalkan, Kaputaş Plajı, Kaş Yarımada, Kale Köyü ve Kekova eşsiz güzellikleri ve tertemiz deniziyle yat tatili boyunca demir atılacak noktalardan bazısıdır.

Antalya ilinin en güzel ve ünlü koylarının bulunduğu bu bölge haftalık yat turu programlarının en duyulmuşlarındandır.

  • FETHİYE – BODRUM – FETHİYE

Göcek çıkışlı bu yat turu neredeyse mavi yolculuk organizasyonunda tercih edilen koy ve adacıkların tamamını kapsamaktadır.

Fethiye Göcek Koyları, Dalyan, Marmaris, Gökova Körfezi, Bodrum çevresinde bulunan koy ve adacıklar Mavi Tur ruhunun en geniş hallerinden birisidir.

Bu tercihte uygulanan programın zenginliği ve rotanın uzunluğu tatil süresinin en az iki hafta olmasını gerektirmektedir.

  • YUNAN ADALARI

Kaş açıklarında bulunan Meis ve Bodrum açıklarında bulunan Kos arasında yer alan ve Güney Yunan Adaları olarak da adlandırılan adalar arasında sizin seçtiklerinizi içeren bir haftalık yat turu rotasıdır. 

Genellikle tercih edilen çıkış limanına göre ada seçimleri yapılır. 

Bu program gene seçilmiş olan çıkış limanı bölgesinde bulunan Türk ve Yunan adaları birleştirmesiyle her iki ülke sınırları içinde yapılabilmektedir.

Yunan Adaları yat kiralama tercih eden misafirlerimiz pasaport, vize, yunan adalarında giriş çıkış, liman ve diğer resmi ödemeleri kendileri karşılamaktadır.

Yunan adaları yat turu organizasyonları uluslar arası kurallardan dolayı Türk Bandıralı yatlarda her zaman için Türkiye çıkışlı olarak başlayabilmekte ve ancak Türk limanlarında sonlandırılabilmektedir.

Seçilmiş olan adalara ve gezilecek bölgeye bağlı olarak bu rota iki haftalık yat turu olarak da düzenlenebilir.

Haftalık Kiralık Tekne Seçenekleri için Buraya Tıklayınız..